|
Érdekesség!
sznuni 2005.02.16. 13:19
Nem árt ha odafigyelünk a vásárlásnál. Olvasd el!!!
> > Árubőség - szavatossági időn túl > > > > Egy több éve élelmiszerboltban dolgozó ismerősömet viszont sikerült > > szóra bírnom. > > > > - A romlandó dolgok "kipofozásával" kezdődik a nap - mesélte. - Mivel > > a felvágottak, virslik és a különféle húsok egy idő után szagosodnak, > > mi úgy mondjuk, "izzadnak", ecetes vízzel átmossuk őket. Nagy gonddal > > kell végezni a műveletet, minden az arányokon múlik. Ha kevés az ecet, > > a szag marad, ha túl sok, akkor a vevő megérzi az árun. Hasonló > > módszerrel "fiatalítjuk" a baromfit is: a fonnyadt, kiszáradt bőrű > > csirkét vízben megúsztatjuk. Ettől viszszanyeri a frissességét. Amikor > > már nem lehet segíteni, ledaráljuk a húsokat. Mindig csak annyit, > > amennyit a "tiszta" hús még elbír. A kicsit romlott párizsit vagy > > virslit salátákba keverjük. A kimért saláta és a körözött a két > > legkényesebb pontja a hazai élelmiszeriparnak - folytatta az ismerős > eladó. - Ezekben "landol" > > minden, ami kicsit is gyanús: a lejárt szavatosságú majonéz, tejföl, > > túró, felvágott, szóval minden. A kiszáradt juhtúrót például tejföllel > > "javítjuk fel". A penészessé vált sajt kérgét levágjuk, a maradék > > darabot fóliába csomagoljuk, majd akciózzuk. Az is bevált trükk, hogy > > a zacskós tejről a kollégák hipós rongygyal letörlik a gyártó által > > feltüntetett időpontot, aztán "felülírják". > > > > - A pékárunál kevesebb lehetőség van manipulálásra - mesélte egy másik > > kereskedelmi lánc munkatársa. - De azért boldogulunk. Egyezséget > > kötöttünk az egyik sütőipari céggel, ők az egy-két napos kenyereket > > újradátumozzák. Ezeket csak kora este tesszük ki, mert a késői > > vásárlók általában sietnek, nem is gondolják, hogy többnapos kenyeret > > kapnak. Azt hiszik, hogy azért szikkadtabb a pékáru, mert már reggel > > óta ott áll a polcon. > > > > A teljes cikk: > > http://www.nol.hu/cikk/349240/
| |